Gode råd om fremvisning af din bolig

10 gode råd, der hjælper dig med at vise din bolig fra dens bedste side

Når din bolig skal vises frem, er din vigtigste opgave at skabe en hyggelig og autentisk stemning, som køberne kan relatere til – og det kan du gøre bedre end nogen mægler. For at hjælpe dig godt på vej, har vi samlet 10 gode råd, som du kan bruge til at skabe de optimale rammer, inden du byder køberne velkommen.

Husk på at alle bolighandler er forskellige, og derfor skal du ikke se rådene som en endegyldig facitliste. Brug dem i stedet som inspiration, og når du har gennemgået din bolig, kan du med fordel lave din egen huskeliste, der præsenterer netop dit hjem bedst muligt.

5) Luk lyset ind

1) Få ordnet det, der mangler

Mangler der et par karmlister i gangen, en klinke på badeværelset eller er der et enkelt gulvbræt, der knirker? De fleste hjem har et par huller i suppen, og i takt med at vi har vænnet os til, at de er der, jo længere er de røget ned på prioriteringslisten. Men nu er det godt tidspunkt at få det ordnet. Måske kan det hele klares med én tur i Silvan og en søndag formiddag i arbejdstøjet…?

Sørg for at gennemgå dit hjem i dagslys. Det gør det nemmere at finde “helligdage” i malerarbejdet, små huller der mangler en klat fuge osv.

2) Tynd ud i garderoben

Der er noget befriende over at kunne hænge sin jakke op, uden at skulle mase den på plads og sørge for, at den ikke glider ned fra knagen. Det synes dine købere også. Sørg for at de bliver budt godt indenfor med en garderobe, hvor der er plads til dem.

 • Fjern alt overflødigt, men lad et par sko stå og et par jakker hænge, så det ser naturligt og hjemligt ud.

3) Er rummene godt udnyttet?

Bliver børnenes tidligere værelser brugt til opbevaring, eller har bryggerset ikke fået den opmærksomhed, det fortjener? Vi råder dig selvfølgelig ikke til at indrette hele dit hjem på ny, men det kan godt betale sig at kaste et kritisk blik på hvert enkelt rum, og se om der kan skabes lys og luft med en overskuelig indsats.

 • Det der burde stå i kælderen eller udhuset, skal stå i kælderen eller udhuset.
 • Overvej om nogle af dine møbler ser ud som om, de er “mast” på plads. Kan der tyndes ud?

4) Udendørsarealer

Har du udendørsarealer, skal de selvfølgelig være indbydende, men det betyder ikke, at det hele absolut skal være kontrolleret og klinisk. Hvis din have f.eks. har et “vildt” hjørne, er det med til at give grunden charme og personlighed.

 • Slå græsset.
 • Fjern ukrudt mellem fliserne.
 • Tjek standen på dine havemøbler.
 • Sørg for at passagen fra indkørslen til hoveddøren er ryddet.
 • Deler du udendørsarealer med andre i din boligforening, er det en god idé at gøre dem opmærksomme på, hvornår jeres fællesarealer skal vises frem.

5) Luk lyset ind

Bolighandlerne når sit højeste i de solrige måneder, og det betyder, at alle pletter og fedtfingre på vinduerne kan ses. Lyset er din ven, så puds vinduerne og sørg for, at det kan komme ind. Blomster i vindueskarmen pynter, hvis de er friske og velholdte.

6) Luk luften ud

…og luk frisk luft ind. Du vil gerne have, at køberne får en frisk og ren følelse, når de træder ind ad døren i det, der potentielt kan blive deres nye hjem.

Lav gennemtræk i god tid inden køberne kommer, og lad ikke den friske luft blive overmandet af lugten fra rengøringsmidler og lign.

7) Badeværelset

Knofedt er dit vigtigste værktøj, hvis badeværelset skal skinne. Og det skal det. Kom i dybden med alle riste og afløb, og sørg for, at kalk, hår osv. ikke får lov at ødelægge den gode oplevelse.

 • Fjern brugte håndklæder og hæng et par nye op.
 • Sørg for at sæbedispenseren er fyldt, eller at der ligger ny håndsæbe. (Det kan godt betale sig at købe en håndfuld nye sæber på én gang, hvis du alligevel har planlagt en række fremvisninger.)
 • Fjern tandpastarester fra tandbørsteholderen.
 • Skrub toilettet og slå brættet ned.

 

8) Køkkenet

Ligesom dit badeværelse, skal køkkenet selvfølgelig være fuldstændigt rent. Har du f.eks. planer om at vise køberne, hvor meget skabsplads, de kan få, kan det godt betale sig at tømme skabene, sortere indholdet og støvsuge hylder og skuffer, inden du stiller tingene på plads igen.

 • Er der et par af køkkenmaskinerne, der kan komme ind i skabet?
 • Fjern kalkpletter fra kaffemaskine, håndvask, hane osv.
 • Vask alle flader inkl. skabslåger.
 • Tøm alle skraldespande.

9) Grønt giver liv

Blomster i vindueskarmen og frisk frugt i skålene er med til at skabe stemning og skrue op for hyggen, når gæsterne ser sig omkring. Har du allerede blomster stående fremme, skal du sørge for, at de ikke ser afpillede ud, eller spærrer for, at lyset kan trænge ind. Det samme gælder frugten; ikke for mange brune pletter eller gamle bananer, der ligger og lugter.

10) Spørg venner og bekendte

Friske øjne kan gøre en verden til forskel. Spørg evt. dine venner og bekendte, hvad de lægger mærke til af stort og småt, når de besøger dig. Brug evt. deres input til at se dit hjem i et nyt lys, og til at fremhæve de positive sider, som du måske ikke længere selv lægger mærke til.

Med-salg
Med-salg

Wohn.dk gennemgår alle boligens dokumenter, så du kommer godt fra start med en gennemarbejdet salgsopstilling, der lever 100% op til dit juridiske ansvar som boligsælger.

Din opgave er at vise boligen frem fra sin bedste side.

 • Rådgivning om salget og boligens dokumenter
 • Ingen binding
Fra
Kr.7.490,-