Dit ansvar som boligsælger

Et sikkert selvsalg starter som “Medsalg”

Det er en stor beslutning at sælge sin bolig. Men det kan også være et stort arbejde, hvis du ikke får den rigtige hjælp. Wohn hjælper og rådgiver dig om købsaftalen, alle boligens dokumenter, dit juridiske ansvar som boligsælger, tilstandsrapporten, ejerskifteforsikringen og meget mere.

Nøglen til et succesfuldt selvsalg ligger i et grundigt forarbejde.

Dit 10-årige ansvar som boligsælger

Som boligsælger er du ansvarlig for boligens fejl og mangler i 10 år. Dette ansvar gælder både for huse, rækkehuse, sommerhuse og ejerlejligheder.

For at mindske ansvaret for boligsælgere blev Huseftersynsordningen indført i 1996. Et andet ord for Huseftersynsordningen er reglerne om tilstandsrapport,  elinstallationsrapport og ejerskifteforsikring m.m. 

Ved at udarbejde rapporterne, indhente tilbud på ejerskifteforsikring, samt tilbyde køber at betale ½ af præmien på ejerskifteforsikringen, så kan man fjerne en stor del af ansvaret for dig som boligsælger. Derfor udarbejder de fleste der sælger, hus, rækkehus eller sommerhus disse dokumenter.

Ejerlejligheder kan i princippet udarbejde de samme dokumenter. Udfordringen for ejerlejligheder er, at rapporterne skal dække både lejligheden samt alle ejendommens fællesarealer. Det betyder, at prisen for rapporterne kan blive meget høj – og derfor fravælger de fleste sælgere af ejerlejligheder at benytte ordningen.

Din loyale oplysningspligt

Ud over reglerne i Huseftersynsordningen, har du som sælger loyal oplysningspligt overfor køber. Det betyder, at du skal oplyse om særlige forhold, som du kender, og som du må gå ud fra kan være af betydning for købers beslutning om at købe din bolig

Klar til Salg?

Vi ved, at der kan være masser af personlige og praktiske ting at tænke på, når boligen skal sælges. Med Klar til Salg kan du spare dig selv for nogle unødvendige bekymringer. Når du er klar til sælge, står vi 100% bag dig gennem hele forløbet.

Vores rådgivning er tilrettelagt med fokus på fleksibilitet, tryghed og gennemsigtighed, så du udelukkende behøver at fokusere på det, der er vigtigt for dig.

Næste step

• Gennemgang af alle dokumenter
• Indledende rådgivningsmøde
• Det fulde ansvar for certificeringer
• Skræddersyet salgsproces
• Kvalitetssikring af salgsopstilling
• Markedsføring på boligsiden.dk – Danmarks mest besøgte boligside.
• Gratis rådgivning alle hverdage mellem 9 – 17

Med-salg
Med-salg

Wohn.dk gennemgår alle boligens dokumenter, så du kommer godt fra start med en gennemarbejdet salgsopstilling, der lever 100% op til dit juridiske ansvar som boligsælger.

Din opgave er at vise boligen frem fra sin bedste side.

  • Rådgivning om salget og boligens dokumenter
  • Ingen binding
Fra
Kr.7.490,-